fredag 10. august 2012

Nytt religionsnøytralt speiderløfte?2.-4. november i år er tiden inne for at Speidertinget skal møtes igjen. Det har nå gått to år siden vi fremmet forslag om å innføre et alternativt speiderløfte for buddhister på sist speiderting. Det gikk ikke igjennom, men det var en del snakk i salen om at speiderløftet bør endres.

 
Mot slutten av tingen kom det en henstilling fra Dagfinn Holstad hvor han ba speiderstyret å fremme forslag om et religionsnøytralt speiderløfte til speidertinget nå i år. Speidertinget sluttet seg til henstillingen (mot 35 stemmer).

 
Nå som tinget nærmer seg blir det spennende å se om speiderstyert følger opp henstillingen med et konkret forslag, eller om det kommer en mindre konkret tilbakemelding om hvor viktig speiderstyret synes det er å ha en bred debatt og ta hele organisasjonen med i prosessen. Ikke det at det nødvendigvis er noe galt i en bred debatt, men det er ikke helt det Speidertinget ba om.

 
Vi venter i spenning på sakspapirene.

1 kommentar:

  1. Da er sakspapirene vedørerende lover og retningslinjer publisert på speiding.no og det er bare å konstantere at det ikke kommer noe forslag fra Speiderstyert om nytt speiderløfte. Da får vi smøre oss med tålmodighet og se hva som dukker opp om to år.

    SvarSlett